söndag, februari 01, 2009

Super Bowl Sunday

Jag är väl en av väldigt få svenskar som ser fram emot det här lika mycket som en VM-final i fotboll. Mitt egna lag San Francisco 49ers är långt ifrån det här spektaklet utan man får finna sig i att drömma tillbaka till glansdagarna med Joe Montana och Steve Young.

Men det finns iaf en rejäl uppstickare som man kan heja lite extra på, Arizona Cardinals. Där har gamle Kurt Warner (som de flesta trodde hade gjort sitt i NFL innan säsongen startade) och Larry Fitzgerald haft lite lekstuga med försvaren i slutspelsmatcherna. Jag hoppas på en magisk match till för de två eftersom Cardinals spelar ett så roligt offensivt spel, inte sällan med en hel del trickspel.

Motståndarna Pittsburgh Steelers har ligans bästa försvar och det brukar vara defensiven som avgör de här matcherna. Men man ska inte underskatta deras offensiv heller, Ben Roethlisberger är en mycket duktig QB och i Willie Parker har de en av ligans bästa running backs. Men min favorit i laget är såklart den hårfagre Troy Polamalu som haft en fantastisk säsong i deras defensiv. Håll koll på honom, fantastiskt underhållande att se på.

5 timmar kvar, nedräkningen har börjat!