fredag, juli 01, 2005

Our hero!

Det är en himla tur att Aftonbladet finns. De hjälper oss på så många fina sätt. Nu senast genom ett "uppror" mot bensinskatten, Hundratusentals läsare: Vi har fått nog basunerar de ut. De fungerar verkligen som en riddare med vacker rustning och står på de svagas sida. Nåja, snarare de korkade och egoistiskas. Och med det menar jag människan rent generellt, mig inkluderad.

Det är nämligen så här att människor tänker inte särdeles mycket, mer än på sig själva. De orkar inte bry sig om vilka sidoeffekter ett val har. De vill att allt ska vara konkret och förenklat, och detta är precis vad Aftonbladet erbjuder. Självklart är det bara ett marknadsföringsknep, men det orkar ingen bry sig om. De visste att en jäkla massa skulle skriva på det här "upproret" av den enkla anledningen att alla vill att allting ska vara billigare.

Vill du ha lägre bensinskatt?
Ja!
Vill du ha lägre inkomstskatt?
Ja!
Vill du ha billigare mat?
Ja!
Vill du ha bättre vård?
Ja!
Vill du ha bättre skola?
Ja!
Vill du ha högre lön?
Ja!
Vill du ha bättre miljö?
Ja!
Vill du skrota kärnkraften?
Ja!
Vill du ha lägre elpriser?
Ja!

Svaren är så uppenbart självklara. Problemet är att saker och ting är inte är så simpelt som Aftonbladet vill göra gällande. Man kan inte få som man vill i alla frågor, allting måste balanseras på ett försiktigt vis. Ett val i en fråga påverkar en annan fråga, så är det bara.

Men det hindrar inte Aftonbladet från att försöka trycka in sin förenklade värld i oss korkade människors huvuden. För skulle de förklara hur allting egentligen är skulle de inte sälja några lösnummer, vilket är huvudsaken. Att de inverkar fördummande på den svenska befolkningen tycker de är toppen, för då kan de agera som vår egna speciella hjälte.

2 Comments:

At 03 juli, 2005 12:08, Anonymous Pelle said...

Folk tänker kortsiktigt och inte fullt ut. Som du säger:

Vill folk ha lägre inkomstskatt? Ja! Vill folk ha bättre sjukvård? Ja!
Innebär bättre sjukvård större kostnader? Ja!

En sänkt bensinskatt innebär att staten får sämre med inkomster och att den statliga servicen kommer bli sämre. Det innebär också att fler kommer använda mer bensin och det kommer att gå ut över miljon.

Vill du ha en bra statlig service och en bra miljö? Ja!

Höj bensinskatten!

 
At 04 juli, 2005 18:34, Anonymous pingvin said...

Ja, var det inte just det det handlade om?

 

Skicka en kommentar

<< Home