lördag, februari 07, 2009

Europa topp 12

Jag kommer ihåg när bordtennis var så populärt att alla större turneringar sändes på SVT. En av dessa var Europa topp 12 där europas 12 högst rankade spelare mötte varandra. Förr i tiden spelade alla mot alla och den som hade bäst facit totalt vann trofén. Numera har man istället fyra grupper med tre spelare i varje och de två bästa i gruppen går till kvartsfinal.

Anledningen till att ingen är intresserad längre är förstås att det numera sällan är någon svensk kvalificerad. Det är inte som när J-O var på topp och vann den här turneringen sju gånger (vilket är rekord). Ofta var det 3-4 svenskar med.

Nu har det tom gått så långt att inte någon ens rapporterar om resultaten, med ett stort undantag, OS. Det finns inte ens något om bordtennisen på Aftonbladets målrapportering, och där visar de ändå resultat för baseball och amerikansk fotboll. Snacka om att försvinna helt.

Men i år finns iaf Jörgen Persson med i Europa topp 12 och glädjande nog har han tagit sig till kvartsfinal efter att ha vunnit sina två gruppmatcher. I kvarten möter han en annan veteran, Kalinikos Kreanga från Grekland. En jämn match att förvänta där jag håller Persson som en knapp favorit.

Hur som helst, inget som sänds på SVT tyvärr men det går att se matchen på nätet iaf.