tisdag, januari 03, 2006

Tull tull

Det har varit mycket debatt kring de här biltullarna i Stockholm före starten idag. Många som är förbannade vilket inte är så konstigt. Allt som helt plötsligt börjar kosta pengar är ju dömt att få negativ kritik. Dessutom är bensinpriserna höga vilket inte gör folk mer villiga att betala en trängselskatt.

Själv slipper jag ju allt det där eftersom jag bor i Växjö men jag är väl iaf en av väldigt få som inte klagar på bensinskatten. Jag tycker också det är bra med införandet av trängselskatt, allt som kan dra ner på bensinförbrukningen är bara bra. Vi måste söka nya alternativa bränslen som är bättre för miljön.

Det finns dock ett stort problem med trängselskatten i Stockholm. Om allt det här ska fungera smidigt måste man ha en väldigt bra fungerande och utbyggd kollektivtrafik och den är väl knappast känd för att funka särskilt bra i Stockholm. Hela tiden förseningar och inställda turer och det lär knappast bli bättre nu. Så gör om, gör rätt. Bygg ut kollektivtrafiken först och inför trängselskatt efteråt.