tisdag, januari 03, 2006

Tull tull

Det har varit mycket debatt kring de här biltullarna i Stockholm före starten idag. Många som är förbannade vilket inte är så konstigt. Allt som helt plötsligt börjar kosta pengar är ju dömt att få negativ kritik. Dessutom är bensinpriserna höga vilket inte gör folk mer villiga att betala en trängselskatt.

Själv slipper jag ju allt det där eftersom jag bor i Växjö men jag är väl iaf en av väldigt få som inte klagar på bensinskatten. Jag tycker också det är bra med införandet av trängselskatt, allt som kan dra ner på bensinförbrukningen är bara bra. Vi måste söka nya alternativa bränslen som är bättre för miljön.

Det finns dock ett stort problem med trängselskatten i Stockholm. Om allt det här ska fungera smidigt måste man ha en väldigt bra fungerande och utbyggd kollektivtrafik och den är väl knappast känd för att funka särskilt bra i Stockholm. Hela tiden förseningar och inställda turer och det lär knappast bli bättre nu. Så gör om, gör rätt. Bygg ut kollektivtrafiken först och inför trängselskatt efteråt.

1 Comments:

At 03 januari, 2006 22:56, Blogger Milla said...

Jag håller med dig om att bensinförbrukningen och biltrafikens medföljande utsläpp måste minskas.
Jag är definitivt FÖR tullar även om jag misstänker att jag kanske inte skulle ha lika vackert ljud i min strupe om jag bodde i sthlm.. Skulle dock foga mig med tanke på vilka positiva förändringar dessa tullar kan medföra (om kollektivtrafiken funkar som den ska som du säger).
Jag tror på denna chock-taktik. Folk vrålar knappast lika högt av fasa när de får höra att miljön kommer att totalförstöras om vi inte gör nåt inom en snar framtid..

 

Skicka en kommentar

<< Home