onsdag, juli 27, 2005

Säkerheten främst

Efter den otrevliga historien med de stulna pengarna har Magnus fått värsta säkerhetsdillen. Det är förstås bra att vi förbättrar säkerheten men man behöver inte gå till överdrift. Förutom att beställa en box för att mata in 1000-lappar och 500-lappar i (en mycket bra idé) har han sett till att skruva fast kassalådan (utifall att någon skulle ta med sig hela lådan) och så ska man se till att det inte finns för mycket pengar i den. Om det skulle finnas mycket sedlar ska de låsas in någon annanstans och nycklarna ska gömmas på alla möjliga ställen. Man vet knappt ut eller in längre. Dessutom har han fixat fler saker men det får jag inte berätta om för någon!

Allt det här är väldigt fint, men för att det ska vara någon mening med allt det här gäller det ju att man låser efter sig. Imorse hade Magnus varit borta på vårt antikvariat för att låna lite pengar till bensin (han skulle iväg på begravning idag). Sedan hade han tydligen gått utan att låsa efter sig. När Patrik kom dit strax innan 12 hade några kunder redan gått in. Inte så bra säkerhetstänkande där inte.

Annars rullar det på rätt bra. Idag var det rena rama rusningen efter skivor. Folk har precis fått sin lön och det var gott om turister i butiken. Bland annat kom en tysk in och bad att få en 25-låda (en låda med plats för 25 skivor). Sedan gick han omkring och plockade på sig massor av svensk musik. Det blev allt med Kent, det vi hade av Wilmer X och en massa annat, notan stannade till slut på nästan 2300 och då hade han fått lite rabatt också. Sådana kunder skulle man ha varenda dag. :)

Bara tre dagar kvar nu och sedan får jag en välbehövlig semester på två veckor.

2 Comments:

At 28 juli, 2005 19:06, Anonymous Anonym said...

Ska du logga din blog på bloggportalen.se?

 
At 28 juli, 2005 20:45, Blogger Mysen said...

Nej.

 

Skicka en kommentar

<< Home