onsdag, februari 17, 2010

OS 16/2 Det går inte riktigt Norges väg

Jag trodde Svendsen skulle vinna guld men han sköt bort sig och istället tog en viss svensk hand om det. Norrmännen hamnade på plats 7 och 8. I damloppet var förmodligen Tora Berger snabbast av alla idag men hon startade långt efter täten efter ett dåligt sprintlopp och blev femma. Superkombinationen för herrarna blev inställd så Svindal får vänta på sin chans till ett guld.

Men i snowboardcross skulle de kunna få en guldmedalj ändå. Helene Olafsen hade imponerat på sin väg fram till finalen. Hon är regerande världsmästare och tuffaste konkurrenten, amerikanskan Jacobellis (hon som var överlägsen i förra OS då hon helt plötsligt fick för sig att göra ett trick på sista hoppet, föll och bara blev silvermedaljös), hade kört bort sig i semifinalen.

Men i finalen fick Olafsen en dålig start och hemmaåkaren Maelle Ricker fick ett ganska stort försprång. Olafsen kämpade sig upp till en andraplats och det såg ut att bli en silvermedalj hur som helst. Då gör hon ett misstag och landar mitt på ett gupp och faller. Hon blir fyra och Kanada kan jubla över ännu ett guld.

Det har gått troll i allt för Norge känns det som. I Turin vann de "bara" två guld och endast tre medaljer, varav inget guld, efter fyra tävlingsdagar i Vancouver är en rejäl missräkning för dem.

Man undrar om det kan bli värre för dem. Det kan det. De möter Kanada i hockeyturneringen om en timme. Lycka till, ni lär behöva det.