tisdag, februari 16, 2010

OS 16/2 GULD!

Ja se på tusan. Efter alla egendomligheter som skett för skidskyttarna de första tävlingarna så trodde man väl ändå att allting skulle gå galet i herrloppet också. Och det började inte särskilt bra heller. När man ser Ferry på startlinjen stå och vifta med stavarna och påpeka för funktionärerna att de släppt iväg andra åkare för tidigt så är man rädd att det ska påverka honom negativt. Men förmodligen var det precis tvärtom för han var nog så sur att han gick ut hårdare än någonsin.

Det finns få idrottsmänniskor jag unnar ett OS-guld mer än Ferry. Inte bara för att han hade sådan otur i sprintloppet utan för att han är en sådan frisk fläkt bland alla medietränade robotar som är så tråkiga att lyssna på när de blir intervjuade. Han är så väldigt osvensk på det sättet och han har förmodligen varit väldigt bra för skidskytte eftersom han gett mycket uppmärksamhet till sporten även när den inte var så stor som den är nu i Sverige. Han får mig att tänka lite på Patrik Sjöberg och det kan aldrig vara en dålig sak.

Bara en liten kommentar kring strulet vid starterna i både dam- och herrloppet. Jag kan köpa att det är den mänskliga faktorn när det händer en gång men när det händer två gånger inom ett par timmar så kan man inte ge något annat betyg än uruselt till arrangörerna. Det är väldigt mycket som går fel i Vancouver än så länge och väldigt lite har med vädret att göra. Invigningen var ett praktfiasko, en kille dör i rodelbanan, för ett par dagar sedan så hade vi en funktionär som är ute i störtloppsbanan när det var åkare i backen och nu de här grejerna i skidskyttet. Man kan tro att det är i ett u-land mästerskapen går. En gigantisk tumme ner för Kanada som arrangör än så länge.

Men två ännu större tummar upp för Björn Ferry!

1 Comments:

At 17 februari, 2010 07:37, Blogger Wannabe said...

jag tänkte som så att det inte var nåt att sitta uppe för eftersom han låg så långt (tja) efter från start.. Men det hade alltså varit värt sömnbrist.... jag ska försöka komma ihåg det nu när det bara är några arbetsdagar kvar innan lovet :-)

 

Skicka en kommentar

<< Home