tisdag, oktober 18, 2005

In i fängelse utan att passera Gå

Mona Sahlin måste känna sig väldigt nöjd innerst inne, hon har nu tappat platsen som den mest skandalösa ministern någonsin. Bosse Ringholm har uppenbarligen redan från början av sin karriär försökt sno åt sig den där platsen och nu har han lyckats med råge. Tidigare har han mest snackat massa skit men nu har det kommit fram att en fotbollsklubb som han varit ordförande för (han avgick från den posten tidigare i år när det började tisslas om det här) har haft skumma sponsoravtal och betalat ut svarta löner för nästan en miljon kronor sedan 2000. Det här hände alltså samtidigt som den gode herr Ringholm var finansminister. Till råga på allt är han ju dessutom idrottsminister just nu, hej och hå. Får han inte sparken ur regeringen snarast av Göran Persson så sjunker det lilla förtroendet denna regeringen har som en sten till botten.

En annan intressant fråga är är om Bosse Ringholm kommer att åtalas för något brott. Det finns ju ett parallellfall med lilla ishockeyklubben Tingsryd AIF där det avslöjades att man betalat ut ungefär 1,7 miljoner kronor i svarta löner under ett flertal år. Där blev tre ledare (inklusive ordföranden) åtalade för grovt skattebrott. Tingsrätten gav dem åtta månaders fängelse men hovrätten ändrade till villkorlig dom och samhällstjänst. Jag undrar om skatteverket kommer att gå lika hårt åt herr Ringholm?

Update: Enskede IK har skrivit ett brev där de ger sin syn på saken.

Update 2: Det var tydligen 1,7 miljoner i skatter som undanhållits i Tingsryds fall, lite mer än de 950000 som ska beskattas i Enskedes fall. De får väl använda sitt "slippa ur fängelset"-kort den här gången då.