lördag, februari 20, 2010

OS 19/2 Silver!

"Hon kommer säker att vara där och nosa på medalj idag också."

Hon nöjde sig inte med det utan snodde åt sig en medalj mot motståndare som är betydligt mer meriterande än henne. Ett tag där trodde jag att hon skulle bli detta mästerskapets Steira. I förra OS var Steira i en makalös form men kom fyra i varenda distanslopp. Gissa vart hon hamnade idag? Det känns inte riktigt rättvist. Men det skulle inte heller vara riktigt rättvist om Anna Haag hade blivit fyra igen och Norge fick faktiskt guldet och det kan väl räcka med en medalj per lopp.

Marit Björgen är tillbaka som dominant igen. Man undrade lite var hon hållit hus de senaste åren för hon har förmodligen överlägsen kapacitet bland damerna i världscupen. Nu har hon visat det och om hon ställer upp i alla lopp (sprintstaffet, stafett och 30 km klassisk stil) tror jag hon tar medalj i allt.

Anna Haag kommer att få minst en medalj till i detta mästerskapet för Sveriges stafettlag kommer att bli riktigt starkt. Och i tremilen har hon absolut chans på medalj igen.

Ida Ingemarsdotter (42) och Britta Norgren (53) tog inte chansen och Magdalena Pajala lär ta en plats i stafetten.

Charlotte Kalla blev åtta vilket är rätt normalt för henne i denna disciplinen. Hon blir lite för trött i den klassiska delen för att kunna göra något på fristilen men hon tar nog revansch om ett par dagar i sprintstafetten.

Kommer att bli kul att följa tjejerna i resten av loppen i OS.