torsdag, december 23, 2010

24 bra album från 2010: Del 23

Varje dag fram till julafton kommer jag att skriva om en skiva utkommen under året som jag tycker är väldigt bra. Som en sorts julkalender! Det är slumpen som avgör vilken dag jag skriver om en viss skiva, så ingen inbördes ranking. Länkar går till Spotify om skivorna finns där.

Arcade Fire - The Suburbs

Arcade Fire är ett indieband på ett litet skivbolag som gör musik och uppför sig som om de vore stora jättar i klass med Bruce Springsteen. Allting är storslaget i deras musik. De gör skivor på stora teman. Funeral handlade om förlusten av människor nära dig och The Neon Bible om tro. Det är rätt tunga teman det.

Den här gången har de valt att avhandla vardagen i förorterna och det är inte direkt någon munter vardag. Det verkar handla mycket om människor som försöker fly verkligheten och inte pratar med varandra längre.

Det är storslaget och lysande som vanligt när Arcade Fire gör en skiva. Där man ofta kan bli trött på en skiva efter ett par genomlyssningar så hittar man hela tiden nya favoritpartier i deras musik. Skivan växer för varje gång man lyssnar på den.